Om Buketten

Om oss

Buketten är fristående blomsterbutiker som finns på 14 orter i Sverige, för närvarande från Lund i söder till Kalix i norr. Vi har en gemensam profilering med ett gemensamt varumärke. Våra varor köper vi i stort sett från gemensamma leverantörer men vi har ingen egen inköpsavdelning. Av den anledningen kan sortiment och pris skilja sig mellan olika Bukettenbutiker i landet. Vi har heller inte någon gemensam annonsavdelning så de utbud som du erbjuds på din ort behöver inte erbjudas på någon annan ort.

Vad vi däremot har är en gemensam syn på blomsterbranschen. Vi vill erbjuda dig som konsument en kvalitetsvara till ett attraktivt pris. Delar av de blommor som vi säljer odlas av den lokala odlaren eller av odlare på annan ort i Sverige vilket gör att transporttiden av blommorna från växthus till butik blir kort. Men många av våra blommor kommer från andra länder och andra kontinenter. Danmark och Holland är exempel på länder nära oss men även länder på betydligt längre avstånd såsom Kenya och Ecuador. Blommor från dessa länder kräver en mycket hög kvalitet och en effektiv transportlogistik för att klara fräschören.

Därför jobbar vi med leverantörer som har höga krav på det men som också ställer höga krav på odlingar när det gäller arbetsvillkor och arbetsmiljö.

Vi hoppas att din Bukettenbutik lever upp till dina förväntningar för vi vet, att det handlar inte bara om vad vi gör, utan hur vi gör det. En bukettenkund ska vara en nöjd kund.